طريقة عمل القلقاس بالسلق
لمكونات
حوالي كيلو لحم
3 حبات قلقاس متوسطه الحجم حوالي كيلو
أربع حزم سلق اخضر
(أوراق السلق قريبه الشبه بالسبانخ الفرق بينهم إن السبانخ ليها رؤوس حمراء)
نصف حزمه كزبره خضراء
اربع فصوص ثوم كاملين
ملعقة زبده
ملح فلفل هيل ورق غار بصل
ألطريقه التحضير
نسلق اللحم ونضع البصل والتوابل
تقشير القلقاس ونقطع القلقاس مكعبات أقوم بمسحه بفوطة ناشفة أفضل من غسله او غسله غسله خفيفة ثم اضافتة
لشوربة هنا تكون أللحمه استوت نصف استواء نضيف القلقاس على أللحمه
والمرق ونتركه حتى ينضج
بالنسبة للسلق نقطع أوراقه ونفصلها عن العيدان ونغسلها ونصفيها فى مصفاة
وبعد ذلك نضعه فى حله او طاسه علي النار
بعد عشر دقايق نلاحظ ان الورق حجمه بيقل نضيف اربع فصوص ثوم كاملين
وملعقة زبده وأوراق الكزبرة الخضرا ونقلب باستمرار ويمكن اضافة الثوم
وهنا بعد حوالي تلت ساعه شوفوا شكله
وهنا بعد ربع ساعه
طبعا النار بتكون هاديه حتى لا يحترق وبعد ربع ساعة أخرى سنجد ان الأوراق
شكلها أصبح ناشف و حتى نسمع صوت خشخشةيعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما
وقل حجمها جدا ولا تحترق وهش هنا تكون نضجت تماما وهذا هو شكلها
م نقوم بدقها في الهاون و طحنها جيدا ثم نضيفها على القلقاس قبل
أن رفعه من على النار او نضعها في الخلاط ونضيف حوالي كوب مرقه (نأخذها من
مرقه أللحمه
للى بيها القلقاس) ونضربها
نصب الخليط على القلقاس واللحم ونتركه يغلى حتحسى ان لونه فاتح لكن نتركه
لنار لمدة 10دقائق وطبعا بيكون القلقاس واللحمة تقريبا نضجوا
وهذا شكل القلقاس بعد النضج وشوفوا لونه الأخضر الجميل يأرب يكون عجبكم