طريقة عمل البيتزا بالجمبري
طريقة عمل البيتزا بالجمبري 2013 , وهنا سنعرف طريقة عمل بيتزا الروبيان او الجمبري بسهولة وبالصور والمقادير الاوروبية والامريكية والعربية المطلوبة لاعدادها
احب ان اوضح فى البداية ان موضوعنا اليوم له اكتر من طريقة للتحضير ولكن اليوم سأستخدم اسهل طريقة
المقادير :
1 - اربع شرائج توست اسمر
2 - بصلة صغيـرة يتم تقطيعها على شكل حلقات
3 - فلفل رومي اخضر يتم تقطيعه على شكل حلقات
4 - قطع من الزيتون حسب الكمية اللى بتريديها
5 - شرائح طماطم
6 - ملعقة كبيرة فطر معلب ( المشروم ) , يتم تقطيعه وتصفيته
7 - ثلاث ملاعق جبنة شيدر , او موزاريلاا
8 - ملعقتين جمبري كبيرة مقشر وصغير الحجم , يمكنكم الزيادة حسب رغبتكم
9 - ملح وفلفل اسود وكمون يمكن استخدامهم او لا حسب رغبتكم ولكني افضل استخدامهم
10 - ليمون , ويفضل نصف ليمونة فقط
11 - ملعقتيـن كبار زيت زيتون
12 - ملعقتين كبيرة صلصة الطماطم , ويفضل عملها بالمنزل
هنا كده انتهت مقادير بيتزا الجمبري اللى هنحتاجها هنيجي بقى لطريقة التحضير
طريقة التحضير :
1 - نقوم بتقسيم شرائح التوست كل شريحة الى مثلثـين
2 - تضاف ملعقة من كل من , زيت الزيتون , الفلفل , الملح الى صلصة الطماطم وتقلب جيدا جدا
3 - نقوم بتتبيل الجمبرى بالملح والليمون والكمون
4 - توضع ملعقة من زيت الزيتون على مقلاه على النار ثم يضاف اليها شرائح البصل والجمبرى المتبل والفطر و الفلفل الرومي و الزيتون والطماطم ثم قليل من الفلفل الاسود والكمون ويقلب الخليط حتي النضج
5 - نقوم بوضع خليط من الصلصة وزيت الزيتون على التوست فى الطبقة الاولي , وفى الطبقة الثانية نضع خليط الجمبرى , وفى الطبقة الاخيرة نضع الجبنة المبشورة
6 - يوضع التوست بشكله النهائى فى صينية فى الفرن تحت الشواية حتي يسيح الجبن
وهذا يكون شكلها بالنهاية
ملحوظة :
وقت التحضير يستغرق 10 دقائق , وقت الطبخ 5 دقائق , عدد الوجبات اثنان