طريقة عمل محشى ورق العنب على الطريقة المصرية
المقادير
1_ربع كيلو ورق عنب
2_نصف كيلو ارز مصرى متنقى ومغسول
3_كيلو عصير طماطم
4_بصلة كبيرة مفرية
5_حزمة شبت وحزمة كزبرة وحزمة بقدونس مغسولين ومفريين بدون الاعواد
6_بهاروفلفل اسود وذرات قرفة مطحونة وذرات نعناع مطحون وملح
7_ماء لسلق ورق العنب
الطريقة
اولا اجيب اناء اضغ بة ماء على النار حتى يغلى وبعد الغليان اعصر علية نصف ليمونة
انزل فية ورق العنب واقلبة لحد ما لونة بس يتغير ما بياخدش وقت خالص بس لونة يغير
بعد كدة هننزع اعواد ورق العنب ونحتفظ بيها
ونعمل الخلطة بالطريقة الاتية
اولا نحضر مقدار من الزيت ونضحة باناء على النار حتى يسخن وبعد كدة ننزل علية بالبصل المفرى ونقلب حتى الاصفرار بعد كدة ننزل بعصير الطماطم ونسيبة لما يتسبك كويس جدا
بعد كدة اضيف التوابل كلها واقلب
وفى الاخر خالص اضيف الخضرة المفرية واغلق النار
وفى الاخر خالص عند الحشو اضع عليهم الارز واقلب كويس جدا
وابدا الف ورق العنب
واقفلة كويس من الاجناب
واكون محضرة اناء وبة اعواد ورق العنب مرصوصة بالقاع حتى لا يحترق المحشى
بعد كدة بلف ورقة ورقة بالارز وارصها بالاناء فوق الاعواد بشكل دائرى
تم نحضر مرق مغلى ونضع اناء المحشى على النار وبالكبشة اصب فوق المحشى وحدة وحدة لحد ما نوصل للصف القبل الاخير ونوقف
ونضعة على النار واول ما الماء يغلة نوطى النار تماما ونغلق علية بغطاء ونتركة ما يقارب نصف ساعة حتى يستوى الارز