طريقة عمل طاجن الجمبري
المقادير:جمبري طماطم وبصل وفلفل ملح وكمون وفلفل اسود
التحضير:جمبري متنضف ومتظبط
لطبخ: اول حاجه هنجيب الطاسه ونحط فيها حبه زيت وسمنه حلوين كده يكونوا كتير عشان احنا عايزينهم كتير
هنسخنهم وبعدين نجيب الجمبري ونروح حطينوا ويعمل طششششششش
نقلبه تقليبتين حلوين كده بس لونه يتغير وينزل الصوص بتاعه شويه تمام
اهو بقي زي الفل نشيله تاني بقي معلش هتعبكوا معايا بس انا عملت كده عشان انا عايزه المكونات اللي هحطها بعد كده تكون واخده طعم الجمبري اللي كان محطوط ومنزل ميته
ف نفس الطاسه هنحط البصل
نشوحه شويه وبعدين نحط الفلفل ونشوحه برضو وبعدين نحط الطماطم وبرضوووووووو نقلبهم شويه حلوين خمس ست سبع دقايق كده
بعد كده نجيب الجمبري اللي كنا شيلناه فاكرينه ونحططه عليهم ونشوحهم مع بعض حبه كمان
خلاص اتشوحوا مع بعض وبقوا تمام وريحه الجمبري قلبت المطبخ نجيب مايه بقي و نروح حطينها
وبعدين نحك الملح والفلفل اسمر والكمون ودوقوا انتوا بقوا انا مبحوطش بمقادير لحد مالطعم يتظبط
ونقلب نسيبهم يغلو دقيقتين تلاته بس
بعد كده نشيلهم ونحطهم ف الطاجن بقي او البايراتقي اللهاو الصينيه اي حاجه
وعالفررررررررررن تحت نص ساعه كده لحد مالميه دي تخف وبعدين تطلعوه فوق ياخد وش
وبالهنا والعافية